Články
Úvod Články Čtyři rychlé tipy na správnou péči o pleť pro opravdové workoholiky

Čtyři rychlé tipy na správnou péči o pleť pro opravdové workoholiky

Čtyři rychlé tipy na správnou péči o pleť pro opravdové workoholiky

Workoholici jsou v kurzu. Nestabilní trh práce donutil mnoho lidí změnit priority ve prospěch práce v režimu 24/7. Je pochopitelné, že v nabitém programu málokdy zbývá čas na návštěvu kosmetického salonu. Díky několika jednoduchým tipům, které se týkají životního stylu, je ale možné vypadat skvěle i bez hodin strávených v salonu.

Investice do spánku. Bavíme se nejen o zdravotně prospěšných osmi hodinách denně a dobře větrané místnosti. Důležitá je správná poloha těla, kterou mimo jiné zajišťuje kvalitní polštář. Vašemu tělu záleží nikoliv na designu, jde o funkčnost. Vyzkoušejte proto  anatomické polštáře – ty mají uvnitř speciální paměťovou pěnu, která zajišťuje pohodlnou polohu hlavy a krku. Narušení toku krve při používání obyčejného polštáře se projevuje nejen pocitem únavy po probuzení nebo bolestí hlavy, ale také v podobě otoků a tmavých kruhů pod očima. Takže výběr mezi desátou kosmetickou novinkou pro „zářivý vzhled pleti“ a kvalitním polštářem je najednou opravdu snadný.

Přiměřená teplota vody. Správně by teplota vody při mytí měla být vlažná, nikoliv ledová nebo horká. Studená voda sice zmenšuje otoky a povzbuzuje, ale vede k vysušování a podráždění a z dlouhodobého hlediska k předčasnému stárnutí pleti. Příliš horká voda zase rozšiřuje cévy a vede k zarudnutí pokožky, což může způsobit její ochabnutí. Proto není odličování ve sprše úplně nejlepší nápad, zvlášť, když milujete horkou sprchu. Dbejte také na to, aby do kontaktu s pletí nepřišly přípravky, které nejsou určené pro ošetření obličeje.

Lepší něco, než nic. I když pracujete pozdě do noci a na kosmetické rituály nemáte ani pomyšlení, vyhraďte si deset minut ráno i večer na očištění a hydrataci pleti. Budete k tomu potřebovat pouze tři přípravky: čistící gel, tonikum a hydratační krém, vhodný pro váš typ pleti. Pokud ale víte, že i tyto běžné procedury čas od času zmeškáte, je vhodné vsadit na multifunkční přípravek, který plní víc úkolů najednou. Vyzkoušejte například pleťovou masku EnteFace. Díky obsahu vzácných rostlinných olejů, panthenolu a allantoinu vyživuje a hydratuje pokožku. Jemné peelingové částečky organického minerálu přitom zbavují pleť veškerých nečistot a škodlivin.    

„Chytrá“ hydratace. Dostatečný přísun tekutin, resp. čisté vody je nutností, to je bezesporu. Ovšem pokud si dáte těsně před usnutím několik větších šálků čaje, můžete se ráno probudit v „povečírkovém“ stavu s oteklým obličejem. Vhodným řešením je dopřát si oblíbený bylinkový čaj hodinu, dvě než jdete do postele. Další věc, na kterou zapomínáme, je schopnost buněk vázat vodu nejen z nápojů nebo kosmetických přípravků ale i ze vzduchu. Zvlhčovač vzduchu byste prosto měli považovat za nedílnou součást interiéru ložnice. Víme přece, že důkladná a pravidelná hydratace je alfou omegou zdravého vzhledu pleti.      

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode