Články
Úvod Články Niacinamid: co to je a jak působí na pleť?

Niacinamid: co to je a jak působí na pleť?

Niacinamid: co to je a jak působí na pleť?

Ve světě péče o pleť se vždy objeví nová složka, která se dostane na titulní stránky novin. Ale jedna z nich, která v tichosti dělá vlny, je niacinamid. Co přesně ale niacinamid je a co může udělat pro vaši pleť?

Co je niacinamid?

Niacinamid, známý také jako vitamin B3 nebo nikotinamid, je ve vodě rozpustný vitamin, který má pro pokožku celou řadu výhod. Díky své všestrannosti a účinnosti se často vyskytuje v přípravcích péče o pleť.

Jak niacinamid působí na pokožku?

1. Zlepšuje funkci kožní bariéry: Niacinamid pomáhá posilovat přirozenou kožní bariéru, která je nezbytná pro udržení optimální hydratace a ochrany před vlivy prostředí.

2. Snižuje zarudnutí a zánět: Má protizánětlivé účinky, takže je vynikající volbou pro zklidnění zarudnutí a zklidnění podrážděné pokožky.

3. Minimalizuje póry: Niacinamid pomáhá regulovat produkci oleje, což může minimalizovat výskyt pórů a zabránit jejich ucpávání.

4. Rozjasňuje tón pleti: Pravidelné používání niacinamidu může pomoci zmírnit tmavé skvrny a hyperpigmentaci, což má za následek rovnoměrnější a zářivější pleť.

5. Bojuje proti příznakům stárnutí: Niacinamid stimuluje tvorbu kolagenu, což může časem pomoci snížit výskyt jemných linek a vrásek.

6. Chrání před poškozením životního prostředí: Nabízí antioxidační účinky a pomáhá chránit pokožku před poškozením volnými radikály způsobeným UV zářením a znečištěním.

Jak zařadit niacinamid do péče o pleť?

Niacinamid je všestranná složka, kterou lze nalézt v různých produktech péče o pleť, včetně sér, hydratačních krémů a tonik. Lze jej použít pro všechny typy pleti, včetně citlivé a aknózní.

Chcete-li využít výhod niacinamidu, zvažte jeho zařazení do každodenní péče o pleť. Začněte s přípravkem obsahujícím nižší koncentraci (přibližně 2-5 %) a postupně ji podle potřeby zvyšujte.

Niacinamid je účinná ingredience, která si zaslouží místo v každodenní péči o pleť. Ať už se potýkáte s akné, stárnutím, nebo jen chcete zlepšit celkový stav své pleti, niacinamid vám pomůže. Tak proč ho nevyzkoušet a přesvědčit se o výsledcích na vlastní kůži?

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode