Články
Úvod Články Sedm mýtů o kráse

Sedm mýtů o kráse

Sedm mýtů o kráse

Rady týkající se „správné“ péče o pleť dnes najdete téměř v každém tištěném i online magazínu. Blízcí přátelé nebo rodinní příslušníci jsou také vždy po ruce, aby vám poskytli radu, která se od pohledu odborníků často značně odlišuje. V záplavě informací o kráse v důsledku toho postupem času vznikla řada mýtů, které bychom neměli považovat za důvěryhodné.  

Mýtus č. 1: Pokud se krém nestihne do pokožky vstřebat, zkrystalizuje, jakmile vyjdete ven.

Ve skutečnosti se voda z krému jednoduše odpaří, čímž se spustí proces dehydratace. Za horkého počasí se prach a nečistoty ze vzduchu během chvíle „přilepí“ na obličej, což stavu pleti rozhodně něpřispívá.

Mýtus č. 2: Mastná pleť nepotřebuje hydrataci.

Naopak potřebuje ji, a dokonce mnohem víc, než jiné typy pleti. Nedostatečná hydratace způsobuje, že mastná pleť produkuje ještě více mazu. Výsledkem je lesklá pleť s černými tečkami a akné.

Mýtus č. 3: Místo krémů s „neznámým“ složením jsou lepší přírodní rostlinné oleje.

Oleje v čisté formě jsou pro pokožku nejčastěji škodlivé. Vytváří nepropustný film, který zabraňuje správnému dýchání pokožky. Výsledkem je dehydratace, suchost, ucpané póry a mdlá pleť. Rostlinné oleje v pleťových krémech pleti naopak prospívají. Jejich koncentraci jednak pečlivě určují odborníci a navíc oleje pro dosažení požadovaného účinku působí v kombinaci s dalšími složkami. Dobrým příkladem je maska EnteFace obsahující arganový a makadamiový olej. Kombinace olejů s výtažkem z aloe, panthenolem, alantoinem a minerálním sorbentem poskytuje výživu, hydrataci, čistí a při dlouhodobém, pravidelném používání má i viditelně omlazující účinek, protože postupně odstraňuje jemné vrásky.    

Mýtus č. 4: Pro dosažení nejlepších výsledků je důležité používat produkty ze stejné řady péče o pleť.

Jelikož je pleť každého člověka jedinečná, pro dosažení co nejlepších výsledků je nutná individuální péče a konzultace s odborníkem. Někdy je pouze správná kombinace produktů různých značek nebo řad přinese požadovaný výsledek. Kosmetologové se navíc shodují, že ze stejné řady by měly pocházet přípravky, které na pleti zůstávají delší dobu (krémy, séra). Můžete je doplnit jakoukoliv pěnou nebo čisticím gelem, pokud vyhovují vašemu typu pleti.

Mýtus č. 5: Existují přípravky proti kuperóze.

Kuperóza není kožní problém – jedná se o specifické cévní onemocnění. Kosmetickými přípravky ji lze pouze maskovat

Mýtus č. 6: Peeling je nejlepším způsobem hloubkového čištění pleti.

Mezi tělovým a obličejovým peelingem existuje zásadní rozdíl. Tělový peeling obvykle obsahuje hrubé abrazivní částice, které jsou na jemnou pleť na tvářích příliš hrubé. Obličejový peeling je mnohem šetrnější, ale přesto by se měl používat jen na doporučení odborníka. Opravdu hloubkové čištění, ať už mechanické nebo pomocí ultrazvuku, lze provést jen v kosmetickém salonu.

Mýtus č. 7: Přírodní rostlinná kosmetika je nejlepší řešení.

Přírodní složky, zejména ve vyšších koncentracích, mohou snadno vyvolat alergické reakce. Proto je důležité vyvážené složení kosmetiky, která není „100% přírodní“.

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode