Články
Úvod Články Sezónní péče o pánskou pleť: 4 základní rady

Sezónní péče o pánskou pleť: 4 základní rady

Sezónní péče o pánskou pleť: 4 základní rady

Zatímco ženy jsou zvyklé mít v arzenálu péče o pleť spoustu nádobek s různými produkty, muži jsou většinou minimalisté. Někteří nejsou zvyklí věnovat péči o tělo mnoho času, jiní ji považují za zbytečnou nebo vyloženě ‚‚ženskou‘‘ činnost. Mužské pleti je však jedno, co si můž myslí o kosmetických procedurách. Stále potřebuje dostatečnou péči. Zde je několik základních informací o zimní péči o pleť pro muže.

Hlavními nepřáteli zimní péče o pleť jsou vítr a nízké venkovní teploty. Střídání teplot, když vycházíme z vyhřátého domova ven, nastupujeme a vystupujeme z tramvaje nebo jedeme metrem, též nedělají pleti dobře. Přinášíme vám odpovědi na nejčastější otázky, jak poskytnout své pleti správnou péči, aniž by vám to zabralo příliš mnoho času.

 

Jaké přípravky by měly být v pánské zimní kosmetické výbavě?

Optimální by byl hydratační a výživný krém na obličej a ochranný a výživný krém na ruce. Kromě toho by měl být k dispozici jemný čisticí prostředek, pěna nebo gel, který nenarušuje hydrolipidový plášť pokožky. U mužů starších 25 let lze ošetření doplnit peelingem, který odstraní odumřelé částečky kůže z obličeje.

 

Které produkty jsou vhodné pro ranní a které pro večerní použití?

Ráno i večer začněte čištěním pleti pěnou nebo gelem. Tento bod nezanedbávejte. Pravidelné čištění pomáhá odstraňovat přebytečný kožní maz, čistí póry, zabraňuje tvorbě černých teček a dodává pleti důkladně upravený vzhled. Jednou týdně ráno použijte hloubkově čisticí peeling, který pleť dobře vyčistí. V zimě doplníte ošetření vyživujícím krémem, který pleť ochrání před nepříznivým počasím. Nenanášejte krém na obličej těsně před odchodem ven, zvláště pokud lze očekávat teploty pod bodem mrazu. Kapičky vody v krému v mrazu krystalizují a mohou způsobit mikropoškození vnější vrstvy pokožky. Krém byste měli nanést alespoň půl hodiny před odchodem z domu, aby se stihl plně vstřebat.

Večer je vhodné doplnit čisticí rituál hydratačním krémem. I zde platí stejná rada jako ráno - všechny přípravky by se měly nanášet 1 až 2 hodiny před spaním, aby se stihly plně vstřebat. Pokud na pokožce zůstanou stopy krému, je třeba je před spaním odstranit papírovým ubrouskem.

 

Jaké složky by měla obsahovat ‚‚zimní‘‘ kosmetika?

Důležitým faktorem při výběru produktů je jejich složení, přesněji řečeno účinné látky. V hydratačních krémech hledejte tyto složky - kyselina hyaluronová, močovina, glycerin, ceramidy, sorbitol, kyselina mléčná nebo třeba výtažek z aloe vera. Vyživující krémy by měly obsahovat bambucké máslo, arganový nebo jojobový olej, mastné kyseliny, skvalan, vitamin E, sfingolipidy atd. Hledejte také zklidňující složky například alantoin, výtažky z heřmánku či panthenol. Neplýtvejte penězi na nákup mnoha produktů. Buďte k sobě upřímní, opravdu máte trpělivost na to, trávit spoustu času v koupelně? Multifunkční produkt je proto nejlepší volbou. Například maska EnteFace obsahuje hned čtyři užitečné zimní složky - arganový olej, výtažek z aloe vera, alantoin a panthenol. Jejich kombinace účinně vyživuje a hydratuje pánskou pleť.

 

Jak holení ovlivňuje pánskou pleť v létě a v zimě?

V zimních měsících je pokožka sušší a podrážděnější, proto před holením použijte hydratační krém, který pokožku zjemní. V létě je nejlepší aplikovat hned po holení jemné pleťové mléko. V zimě pomůže ochrannou bariéru vytvořit balzám s hustou texturou. Za mrazivého počasí je take lepší holit se raději večer než ráno.

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode